Autor: Violetta Riidas • 2. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna ja Aegviidu vahel hakkab sõitma terviserong

3.-10. juunini sõidab Tallinna ja Aegviidu vahel terviserong, mis pakub toredaid elamusi erivajadustega lastele ja tervist edendavate lasteaedade kasvandikele.

Tallinna Haridusamet koostöös Elektriraudtee ASi ja Eesti Toiduravi Konsultantide Ühinguga soovib terviserongiga toetada aktiivset ning sportlikku eluviisi juba varasest lapsepõlvest. Lapsi ootab ees tore rongisõit ja aktiivne liikumine vabas õhus, tutvutakse kauni looduse ning põnevate ajalooliste paikadega. 3. juunil sõidavad rongiga Aegviitu erivajadustega lapsed, 4. juunil Haabresti, Mustamäe ja Kesklinna tervist edendavate lasteaedade lapsed. 10. juunil aga tervist edendavate koolide õpetajad, kes läbivad ka Aegviidu Looduskeskuse Sõõriksoo õpperaja. Matk sisaldab ühtlasi õppemappe, mida hiljem saavad õpetajad oma töös kasutada. Matku aitavad läbi viia linnaosade tervisedenduse spetsialistid.

Tallinnas on liitunud tervist edendava lasteaia võrgustikuga 24 koolieelset õppeasutust ja tervist edendava kooli projektiga 26 kooli. Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul on linna eesmärgiks juhtida nii õpetajate, lasteaia juhatajate, laste kui ka lapsevanemate tähelepanu oma igapäevaste käitumisviiside, toitumise ja tegevuste üle, mis mõjutavad laste tervist ning heaolu. "Soovime, et nii lapsed kui ka vanemad suhtuksid teadlikumalt tervislikesse eluviisidesse," tõdes Jäppinen. "On heameel tõdeda, et meie koolide-lasteaedade juhid on väga aktiivselt juba tervist edendava õppeasutuse võrgustikku kaasatud ning paljud koolieelsed lasteasutused kas juba on arvatud tervist edendavate lasteasutuste hulka või on selles protsessis juba lõpusirgel. Siinjuures kutsun teisigi lasteaedu ja koole, kes ei ole veel liitunud tervist edendava õppeasutuse võrgustikuga, seda kindlasti tegema." Tallinna tervist edendavate lasteaedade võrgustik koosneb vabatahtlikkuse alusel ühendunud lasteaedadest, kes lähtuvad oma töös tervist edendava lasteaia mudelist ning on nõus ellu viima selle missiooni. Võrgustiku tegevus on intersektoraalne, keskendub keskkonnale, kus tervist edendatakse ja säilitatakse. Võrgustiku eesmärk on toetada ja mõjutada pealinnas elavate laste tervist Tallinna tervist edendavate lasteaedade tegevuse kaudu. Tervist edendavate koolide tegevus toetub koostöö ja -tegemise printsiibil füüsilise, sotsiaalse ja vaimse tervise tugevdamise eesmärgile. Tervist edendavate koolide ülesanne on oma tegevuste kaudu järjepidevalt toetada ja kujundada kooli sisemisi kvalitatiivseid muutusi vastavalt väliskeskkonnast tulenevatele mõjutustele, et rajada selline elu- ja töökeskkond, mis arendab ja tugevdab tervist. Tervist edendavate koolide tegevusega on kaasatud õpilased, õpetajad, lapsevanemad ja kooli personal.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099