Autor: Triin Tabur • 25. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kollatähni kärbumine ohustab iga 13. Eesti elanikku

Septembrikuu esimesel nädalal jagatakse Tallinnas, Narvas ja Tartus korraldatavatel infopäevadel lisateavet AMD-d ehk silma kollatähni kärbumist ennetavate võimaluste kohta.

Peamine üle 50-aastaste inimeste pimedaks jäämise põhjus lääneriikides on silma kollatähni kärbumine. Ainuüksi Eestis puudutab see aeglaselt progresseeruv ja osadel juhtudel pärilik haigus ligi 115 000 elanikku.

„Maailma Terviseorganisatsioon WHO juhitud töörühm prognoosib, et kollatähni kärbumisega diagnoositud patsientide arv maailmas võib ligikaudu kahekordistuda aastaks 2020. Ka Eestit hõlmanud kahe aasta taguses suures Euroopa silmauuringus EUREYE ilmnes, et meil oli hilisastme AMD esinemissagedus üle pooleteise korra suurem ennustatust,“ ütles Ida-Tallinna Keskhaigla silmaarst dr Veiko Reigo.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099