Autor: Siret Trull • 22. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Duloksetiinile (Cymbalta) kinnitati generaliseerunud ärevushäire ravi näidustus

28. juulil 2008 kinnitas Euroopa Komisjon ravimile Cymbalta (duloksetiin) generaliseerunud ärevushäire ravi näidustuse, mis võimaldab ravimit uuel näidustusel kasutama hakata kõigis 27 Euroopa Liidu riigis.

Duloksetiin on serotoniini-noradrenaliini tagasihaarde inhibiitor, mida

täna kasutatakse depressiooni ja diabeetilise neuropaatilise valu ravis.Positiivne otsus tugines viie kliinilise uuringu tulemustele – nelineist olid topeltpimedad platseebo-kontrollitud uuringud ja üks relapsipreventsiooni uuring. Uuringutes kaasati enam kui 2000 generaliseerunudärevushäirega, kuid ilma depressioonita patsienti.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708