Autor: Katre Pilvinski • 16. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Boehringer Ingelheim uurib insuldi ennetamist

Boehringer Ingelheim uurib antikoagulant Pradaxa® (dabigatraaneteksilaat) tõhusust insuldi ennetamisel kodade virvendusarütmiaga patsientidel.

Viimased uudised enne Boehringer Ingelheimi RE-LY® uuringu tulemuste avaldamist, mis on siiani kõige ulatuslikum insuldi ennetamise uuring kodade virvendusarütmiaga patsientidel, teatas ettevõte.

Pradaxa® (dabigatraaneteksilaat) pikaaegsed andmed trombembooliliste tüsistuste ennetamise kohta kodade virvendusarütmiaga patsientidel esitati täna Ameerika Südameassotsiatsiooni (ingl k American Heart Associationin, AHA) 80. aastakogressil.1 PETRO-Ex on PETRO (embooliliste ja trombootiliste tüsistuste ennetamine kodade virvendusarütmiaga patsientidel, kes on randomiseeritud saama ravi dabigatraaniga) uuringu avatud jätku-uuring2, milles osales kokku 361 dabigatraaneteksilaati saanud patsienti Taani, Hollandi, Rootsi ja Ameerika Ühendriikide 53 uuringukeskusest, kellel lisaks kodade virvendusarütmiale oli tegemist veel vähemalt ühe insuldi riskiteguriga. Patsiente jälgiti uuringus keskmiselt 29 kuu vältel (kõige pikem jälgimisperiood ulatus 51 kuuni), mis teeb sellest uute antokoagulantidega läbi viidud uuringust kõige pikema jälgimisperioodiga uuringu.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099