Autor: Ketlin Beljaev • 16. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ida-Tallinna Keskhaigla korraldab Baltimaade esimese valusümpoosioni

Täna, 16. jaanuaril 2009 algab Tallinnas Rahvusvaheline Balti Valuravi sümpoosion Pain in the Baltics, kus tehakse esmakordne ülevaade valuravi olukorrast Balti riikides. Tippeksperdid Leedust, Lätist ja Eestist keskenduvad oma ettekannetes valuravi olukorrale ja uutele lähenemistele Baltimaades.

„Oluline on rääkida valuravist riiklikul tasemel ja haigekassa hinnakirjast lähtudes, valualasest haridusest, valu kombineeritud ja lokaalsest ravist, vähivalust, naistel esinevast valust ning paljudel teistel valu puudutavatel teemadel,“ sõnas konverentsi korralduskomitee liige, Ida-Tallinna Keskhaigla anestesioloogia ja intensiivraviosakonna vanemarst – valuteenistuse juht Boris Gabovitš, kelle sõnul on suurüritusele oodatud erinevate erialade arstid, perearstid, samuti kõik valuravist huvitatud inimesed teistelt meditsiiniga seotud aladelt.

Rahvusvahelise Valu Uurimise Assotsiatsiooni (IASP) president prof Gerald Gebhart sõnas pöördumises sümpoosionist osavõtjatele, et toimuv sümpoosion on oluliseks teetähiseks kõikide erialade kolleegidele, kes on huvitatud valu all kannatavate haigete ravist ja valusündroomi olemuse mõistmisest. „Käesolevat ajahetke iseloomustab hoogne areng nii meditsiiniteaduses kui ka tervishoius. Saavutused neuroradioloogias, kliinilises neurofüsioloogias, neuroimmunoloogias ja sensoorses testimises lubavad täpsemat valu fenotüübi määramist konkreetsetel haigetel. Paljude farmaatsiafirmade uuringute sihiks on selektiivse ja spetsiifilise toimega valuvaigistid, käimas on mitmed uuringud, mille teemaks on mehhanismile baseeruv valuravi,” iseloomustas prof Gebhart valu-uuringute hetkeolukorda.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099