Autor: Siret Trull • 4. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uudne suukaudne otsene trombiini inhibiitor dabigatraaneteksilaat ületab varfariini omadusi

Uuringu RE LY® pöördelise tähtsusega tulemused näitavad, et uudne suukaudne otsene trombiini inhibiitor dabigatraaneteksilaat ületab veenvalt varfariini omadusi. See tähendab insultide arvu vähenemist ja vähem verejookse.

Võrreldes hästi kontrollitud varfariinraviga näitas dabigatraaneteksilaat:

• olulist insuldi ja süsteemse emboolia riski, sealhulgas hemorraagiliste insultide vähenemist;• oluliselt vähem verejookse, sealhulgas eluohtlikke ja koljusiseseid verejookse;• olulist vaskulaarse suremuse vähenemist.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099