Autor: Kärt Blumberg • 25. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pneumokokk-nakkust ennetav vaktsiin Synflorix tunnistati üleilmsel Vaktsiinide Kongressil parimaks

Ravimifirma GlaxoSmithKline (GSK) lastele mõeldud pneumokokk-vaktsiin Synflorix tunnistati üleilmsel Vaktsiinide Kongressil [1] parimaks ennetavaks vaktsiiniks maailmas.

Rahvusvahelise žürii hinnangul pakub uudne vaktsiin lahenduse maailmas ühele kõige aktuaalsemale meditsiiniprobleemile. Pneumokokk-vaktsiin Synflorix aitab lastel ennetada tõsiseid nakkuhaigusi nagu meningiit ja kopsupõletik, mis on aastas ligi miljoni väikelapse surma põhjustajaks [2]. Vaktsiin kaitseb ka keskkõrvapõletiku eest, mida viimaste uuringute põhjal on põdenud üle kolmveerandi alla 3 aasta vanustest lastest maailmas.

„GSK pneumokokk-vaktsiin on viimase aasta jooksul aidanud kaitsta lapsi eluohtlike haiguste eest ning vähendanud ka unetuid öid, mida põhjustab valulik keskkõrvapõletik. Kahtlemata valmistab rõõmu, et meie arendustöö ja kliiniliste uuringute tulemusel valminud uudset vaktsiini tunnustab ka kõrgetasemeline ekspertide seltskond väärika auhinna näol,” lisab Glaxo SmithKline Eesti OÜ meditsiiniala juhataja dr. Toomas Pruunsild. “Erinevalt meie naaberriikidest Lätist ja Soomest ei kuulu pneumokokk-vaktsiin Eestis riiklikku vaktsineerimiskavasse, kuid viimastel aastatel on märkimisväärselt kasvanud nende inimeste arv, kes soovivad oma lapsi pneumokokk-nakkuse vastu vaktsineerida. Alates eelmisest aastast on Synflorix vaktsiin saadaval ka Eestis ning lapsevanemal on võimalus seda perearsti väljakirjutuse alusel osta.”, ütles Pruunsild.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099