Autor: Kadi Heinsalu • 7. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arstid ja haiglad majanduslikus pingerivis

Meditsiiniuudised tegi tänavu esmakordselt meditsiinivaldkonna TOPi, kus analüüsisime majandustulemuste põhjal haiglate (käive üle 20 mln krooni) ja suuremate lepingumahtudega perearstikeskuste 2009. aastat.

Täna ilmuva lehe vahel on tulemus erilehena sees. Kahtlemata võib ette heita, et raviasutused ei koosne mitte numbripurust, vaid nende jaoks on tähtsad ravikvaliteet ja muud parameetrid. Samas annab majandusseisu kõrvutamine kõige sirgjoonelisema pildi ettevõtete tervisest ja jätkusuutlikkusest.

Haiglate TOPis ja ka Eesti ettevõtete TOP 100 hulgas tegi tänavu (s)ilma Põhja-Eesti Regionaalhaigla. Majandusaruande järgi oli ettevõtte 2009. aasta kasum 502 mln krooni. Käibe kasv võrreldes tunamullusega samuti ligi pool miljardit krooni. Kasumi tõusu taga oli peamiselt toetuste suurenemine, millest mahukaima osa (552 mln kr) moodustasid ELi toetusrahad põhivara soetamiseks. Toetuste hulka oli arvatud ka Euroopa Regionaalarengu Fondi antav rahaline toetus suurprojektile juurde- ja ümberehitusest. Teisisõnu viis regionaalhaigla esikohale X-korpus, mille avamisest saab just aasta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099