Autor: Triin Tabur • 12. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Insuldi ennetamine kodade virvendusarütmiaga patsientidel

Ameerika Ühendriikide Toidu- ja Ravimiameti Konsultatsioonikomitee (U.S. FDA Advisory Committee) soovitab heaks kiita Bayeri ravimi Xarelto® (rivaroksabaan) kasutamise kodade virvendusarütmiaga patsientidel insuldi ennetamiseks.

Bayer HealthCare teatas 9. septembril 2011, et Ameerika Ühendriikide Toidu- ja Ravimiameti Kardiovaskulaarsete ja Neeruhaiguste Ravimite Konsultatsioonikomitee soovitab heaks kiita rivaroksabaani (Xarelto®) kasutamise Ameerika Ühendriikides insuldi ja süsteemse emboolia ennetamiseks mitteklapipatoloogiaga kodade virvendusarütmiat (AF) põdevatel patsientidel. Komitee hääletustulemused kasutada rivaroksabaani sellel näidustusel olid 9-2 (üks hääl puudus) rivaroksabaani kasuks. Toidu- ja Ravimiameti otsust oodatakse 2011. aasta novembrikuu esimeses pooles.

Konsultatsioonikommitee otsus ei ole siduv, aga Toidu-ja Ravimiamet võtab rivaroksabaani kui antud näidustusel uue ravimi hindamisel arvesse komitee soovitusi ja arutelusid ning ka taotleja selgitusi. Avaldus, kasutada rivaroksabaani kui uut ravimit insuldi ja süsteemse emboolia ennetamiseks mitteklapipatoloogiaga AF-i põdevatel patsientidel, anti Bayer’i koostööpartneri Johnson Johnson Pharmaceutical Research Development, L.L.C poolt Toidu- ja Ravimiametile sisse 5.jaanuaril 2011.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099