25. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tervise Arengu Instituut: Mees peab võtma vastutuse kondoomi kasutamise eest

Tervise Arengu Instituut alustab taas seksuaaltervise kampaaniaga “Kumm on seks”, mis seekord on suunatud noormeestele. Kampaaniaga soovitakse mõjutada mehi hoolitsema seksuaalvahekorras rohkem enda ja partneri turvalisuse eest ning kasutama kondoomi, sest see on ainus, mis kaitseb HIV ja teiste seksuaalsel teel levivate haiguste eest.

Seksuaaltervise eksperdi Siim Värvi sõnul kannab 19–24-aastastest noortest enamasti kondoomi kaasas praktiliselt iga teine mees ja iga viies naine. “Ning kuigi 98% noortest teab, et kondoom kaitseb seksuaalsel teel levivate haiguste ja HIV eest, siis juhuvahekordades, kus nakatumise oht on kõige suurem, kasutatakse kondoomi vähem kui pooltel juhtudel,” tõi Värv välja probleemi.

“On väga oluline, et mõlemad - nii mees kui naine, mõtleksid enda ja partneri turvalisuse peale ja kasutaksid kondoomi. Kuigi naised muretsevad tervise eest enam ja on rohkem valmis kondoomi kasutama, jääb see tegemata sageli just mehe soovil,” lisas Värv. “Seetõttu ongi tänavuse Tervise Arengu Instituudi poolt korraldatava kampaania eesmärk tõsta kondoomi mainet eeskätt noormeeste silmis ja näidata, et kondoom on eduka mehe tunnus, kes julgeb hoolida ja võtta vastutuse nii enda kui ka partneri seksuaaltervise eest.”

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099