Autor: Siret Trull • 22. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna algab Euroopa töötervishoiu ja tööohutuse nädal

22.–26. oktoobrini toimuval Euroopa töötervishoiu ja tööohutuse nädalal kutsutakse tööandjaid ja töötajaid üles tegema riskide ennetamise nimel rohkem koostööd. Euroopa Tööohutuse ja Töötervishoiu Agentuuri (EU-OSHA) ja tema partnerite korraldatava nädala jooksul toimub kogu Euroopas üritusi, mis toetavad tervislike töökohtade kampaaniat „Ennetame riske üheskoos”.

„Tööohutus ja töötervishoid läheb korda kõigile ning edu nimel tuleb teha koostööd,” selgitas EU-OSHA direktor dr Christa Sedlatschek. „Üks hiljutine hea näide, kuidas töötajate ja tööandjate koostöö kannab vilja, on Londoni 2012. aasta olümpiamängude rajatiste ehitamine – see oli suurim taristurajatiste ehitusplats Euroopas, kus töötas ligikaudu 36 000 inimest. Ehitusel ei hukkunud kedagi – olümpiastaadionite ehitamisel esimest korda –, seda tänu juhtkonna tugevale juhirollile, selgele teabevahetusele ning töötajate ja partnerite osalemisele tööohutuses ja töötervishoius.”

Eesti EU-OSHA koordinatsioonikeskuse juhi Kristel Plangi sõnul on tänu suurenenud teavitustööle hakanud tööandjad kui ka töötajad tundma rohkem huvi töötervishoiu ning riskide ennetamise vastu. „EU-OSHA koostöös Tööinspektsiooniga on korraldanud tänavuse riskiennetuskampaania raames mitmeid tasuta seminare ja ümarlaudu, millest osavõtt on aina kasvanud. 2012.–2013. aasta tervislike töökohtade kampaania „Ennetame riske üheskoos” on välja töötatud eesmärgiga aidata riigiasutustel, ettevõtjatel, organisatsioonidel, juhtkonnal, töötajatel ja nende esindajatel ning teistel sidusrühmadel tööohutuse ja töötervishoiu edendamise nimel koostööd teha. Osalema on eriti teretulnud väiksemad ettevõtted,“ lisas Plangi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099