16. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arvamus: Füsioterapeudist saab iseseisev spetsialist

Füsioteraapia on tervishoiuvaldkonna eriala, mis tegeleb peamiselt inimeste liikumis- ja liigutusfunktsiooni taastamise, arendamise ja säilitamisega. Füsioteraapia kui eriala on Eestis jõudsalt arenenud viimased veerandsajandit.

Täna on meil lootust arvata, et 2014. aasta toob endaga kaasa aegunud terminite - "liikumisravi" ja "ravikehakultuur" - asendumise "füsioteraapiaga", seda nii terminoloogilises kui sisulises mõttes.

Selles suunas on liigutud läbi füsioteraapia alase hariduse ülesehitamise, olemasolevate kõrgkoolide õppekavade baasil loodud füsioteraapia ümberõppeprogrammide koordineerimise, füsioteraapia kutse andmise süsteemi loomise ja arendamise, samuti füsioteraapia teenuste lisamise ja rakendamisvõimaluste arendamisega tervishoiu- ning sotsiaalteenuste hulgas.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099