19. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maarika Nurm: Era- ja HVA raviasutuste koostööst

Keila Taastusravikeskus on olnud Eestis taastus­ravi arendamisel ja uute metoodikate juurutamisel tegev 1994. aastast, kui Taanis õpitu alusel sai tänapäevase taastusraviga alustatud. Möödunud aja jooksul on välja õpetatud suur spetsialistide meeskond, loodud ajakohased ravitingimused, muretsetud raviks vajalikud vahendid. Keila Taastusravikeskus on saanud õppebaasiks erinevatele taastusravispetsialistidele, samuti residentuuri kohaks arstidele.

Arusaam, et statsionaarne neuroloogiline taastusravi on midagi sanatoorse ja hooldusravi vahepealset, ei ole ammu kohane.

Tänapäevases mõttes on statsionaarse taastusravi näol tegemist aktiivravi liigiga, kuhu võetakse haigeid vastavalt näidustusele ja paranemise prognoosile, kus ravi on korraldatud spetsialistide meeskondliku tegevuse printsiibil, kus meeskonna poolt on vastu võetud taastusravi plaan ja eesmärgid ning ravi tulemust mõõdetakse, kus päevane spetsialistide poolt teostatav aktiivne terapeutiline tegevus kestab eeldatavalt 3–4 tundi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099