7. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selle aasta märksõna on e-kiirabi

See aasta on e-kiirabi aasta.

Lähitulevikus on ehk kõige olulisem kiirabi kättesaadavuse ja teenuse kvaliteedi mõõdetavaks ja jälgitavaks tegemine. See on samavõrd oluline nii kiirabile endale kui kõikidele abivajajatele.

Realiseeruvad mitu olulist arendusprojekti, mida rahastatakse Eesti-Šveitsi koostööprogrammist. Valmimas on e-lahendus, mis võimaldab nii häirekeskusest väljakutseinfo elektroonilist vastuvõttu, patsiendi aegkriitiliste andmete pärimist e-tervise infosüsteemist kui ka kiirabikaardi kohest elektroonilist koostamist. Kõik kiirabiandmed jõuavad koheselt e-tervise infosüsteemi, seeläbi kättesaadavaks nii haiglatele kui ka perearstidele. Ka inimene saab tulevikus kõiki oma kiirabijuhtumeid vaadata patsiendiportaali vahendusel. Suveks paigutatakse kõikidesse kiirabiautodesse statsionaarsed arvutitöökohad ja sidekeskused, mis tagavad ka auto lähiümbruses internetiühenduse. Kõik brigaadid saavad kerged tahvelarvutid. Juba aastavahetusel võttis häirekeskus kasutusele kiirabiautode positsioneerimise, koos uute seadmetega saavad ka kõik kiirabiautod ühtse logistikalahenduse.  Kiirabi oma jõududega arendatakse regionaalhaiglas edasi kiirabi telekonsultatsioonide projekti, mille tulemusena saavad kiirabibrigaadid saata patsiendi elulisi tervisenäitajaid sündmuskohalt haiglasse, kus neid interpreteerib  ja brigaadi  vajadusel juhendab arst.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099