2. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarvo Vaasa: Apteekri staatus vastavaks euroopalikele tavadele

Selle aasta 13. märtsil jõudis Äripäeva vahendusel lugejateni uudis, et riigikogu sotsiaalkomisjon on algatanud seaduseelnõu, millega apteegi enamusosanikuks peab saama apteeker või tema äriühing. Lisaks muudetakse apteekrid taas tervishoiutöötajateks.

Tegemist on apteegisektori põhjaliku ümberkujundamisega, mis kokkuvõttes tähendab selle tagasitoomist tervishoiuvaldkonda, kus ta traditsiooniliselt on varasematel aegadel olnud. Need kaks põhitelge toetavad ja tasakaalustavad teineteist, kuivõrd tervishoiutöötaja õiguslik seisund ja vastutus on hoopis laiemad tänasest apteekri olukorrast.

Apteekrite kui tervishoiutöötajate õiguslik järjepidevus katkestati 1996 aastal, kui võeti vastu eelmine ravimiseadus. Nii esimese Eesti Vabariigi kui ka nõukogude ajal tunnustati apteekrit tervishoiutöötajana. Alates 1996 aastast kuni tänaseni on

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708