15. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

2014 oli kiirabile hea aasta

Oma esimesel konkursijärgsel aastal on kiirabi senisest kiirem üle pooltele Eestimaa elanikele, viiendikule tähendab see lausa kolm korda senisest kiiremat abi.

Ümberkorralduste tulemused on paremini jälgitavad kaheksas piirkonnas - need on Tallinn ja selle vahetu lähiümbrus ulatudes nii lääne, ida kui lõuna suunal kuni 45 kilomeetrit linnast, Rakvere ja seda ümbritsevad vallad, Tapa ja Türi piirkonnad, Viljandi, Tartu , Võru ja Jõgeva ning nende keskustega piirnevad vallad. Kokku on muudatustest mõjutatud veerand Eestimaa valdadest ja linnadest.

Mäletatavasti startis uus kiirabikorraldus kõikjal Eestis aastavahetusel, vaid Ida-Virumaal toimus kohtuvaidluste tõttu teenuseosutamise üleminek alles septembris. Uus korraldus tähendab viie võrra suuremat brigaadide arvu, kolme päris uut kiirabibaasi ja mitmes kohas kiirabibaasi asukoha muutust, oluliselt suuremaid teeninduspiirkondi ja väiksemat arvu kiirabiasutusi. Kiirabis toimus konsolideerumine,  tänu sellele oli võimalik ka oluliselt suurendada kiirabiosutajate omavastutust. Kokkuvõttes on kiirabi senisest paindlikum reageerija nii kohalikele, piirkondlikele ja üleriigilistele muudatustele teenusevajaduses.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099