Autor: Meditsiiniuudised • 7. oktoober 2019

Apteekril on oluline roll ravimiohutuse tagamisel

Apteeker on sageli patsiendi raviskeemis osalev viimane tervishoiutöötaja. Ravimi väljastamisel saab ja peab ta patsienti nõustama, kus apteekril on nõustamisel oluline roll, kirjutab ravimiameti ohutusjärelevalve büroo juhataja Maia Uusküla.
Ravimiameti ohutusjärelevalve büroo juhataja Maia Uusküla.

Ravimi väljastamisel apteegist saab ja peab apteeker patsienti nõustama. Seda nii sobivaima käsimüügi ravimi valiku, kõigi ravimite õige kasutamise osas, olulisemate koostoimete väljaselgitamisel patsiendi poolt võetavate teiste ravimitega seoses kui ka olulisemate riskide tutvustamise osas. Järgnevalt kolm ravimite gruppi, kus apteekril on nõustamisel oluline roll.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099