23. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Innovatsioon antikoagulatsioonis – suurenenud kliiniline kindlustunne

Boehringer Ingelheim
Foto: Boehringer Ingelheim
Viin, 26. jaanuar 2017 – eelmisel aastal toimus oluline muudatus antikoagulantravi vallas, sest turule saabus otsese suukaudse antikoagulandi (DOAC) toime spetsiifiline peataja.

Pärast eri riikide ravimiametite heakskiitu sai Pradaxa®-st (dabigatraaneteksilaat) esimene DOAC, millel on spetsiifiline toime peataja Praxbind® (idarutsizumab). 1,2,3,4 See tähendab, et esimest korda saab Pradaxa®-ga ravitud patsientidel antikoagulandi toime mõne minuti jooksul peatada. 5,6 Nüüd, kus selle võimaluse loomisest on möödunud aasta, arutati Antikoagulantravi Akadeemia konverentsil, kuidas on DOAC toime peataja muutnud antikoagulantravi viimase 12 kuu jooksul.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099