Kuula artiklit
Autor: Meditsiiniuudised • 22. märts 2019
Kuula artiklit
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Avatud on uuendatud portaal akne.ee

Uuenduse läbinud veebiportaal akne.ee pakub ülevaatlikku infot akne olemuse, eri vormide ning ravivõimaluste kohta. Kõik akne.ee tekstid on üle vaadanud TÜ Kliinikumi Nahahaiguste kliiniku dermatoloog dr Kristi Abram. Akne.ee pakub infot nii patsiendile kui arstile-apteekrile.
Akne on väga levinud nahahaigus.
Foto: PantherMedia

„Akne on väga levinud nahahaigus – selle all kannatavad peaaegu kõik teismelised ning see on haigus, mis võib tekitada tõsiseid psühholoogilisi ja sotsiaalseid probleeme. Tänapäeval on kõige populaarsem arst doktor Google, seega vältimaks info ammutamist kaheldava väärtusega portaalidest või haiguse tekkepõhjuste ja ravi kohta väärarusaamade teket, peavad kättesaadavad olema ka ekspertide koostatud, ent lihtsad ja arusaadavad infoportaalid,“ ütles Roche Eesti tegevjuht Kadri Mägi-Lehtsi.

Akne.ee tekste ülevaadanud dr Abrami sõnul on oluline, et tervisealane teadlikkus pärineks allikatest, kus info on kontrollitud. „Inimeste teadlikkus nahahaigustega seonduvalt on küll tõusuteel, aga teadlikkus, mis pärineb sotsiaalmeedia allikatel, ei pruugi alati olla kontrollitud spetsialistide/ekspertide poolt. Isediagnoosimine ja iseravimine võivad tekitada rohkem kahju kui kasu ja tulemus võib olla hullem kui haigus ise ongi. Iga inimene saab igapäevaselt päris palju ära teha, et vältida erinevate nahahaiguste teket või vähendada juba olemasolevate haiguste mõju ja kulgu. Regulaarne enda nahaga toimuvate muutuste jälgimine, igapäevane nahahooldus, toidusedeli muutmine ja naha päikese eest kaitsmine on head ja lihtsad võtted naha eest hoolitsemisel.“

Akne.ee räägib kõigile arusaadavalt mis on akne, missuguseid akne liike on olemas, kuidas ja miks akne tekib, kuidas on võimalik vältida näiteks armide teket või mida teha, et akne teket mitte soodustada. Portaalis on lihtsalt lahti seletatud, missugused on akne ravivõimalused ning missugune on parim ravi eri akne vormidega. Akne.ee lehel on ümber lükatud ka levinuimad müüdid akne tekkepõhjuse või ravi kohta ning antud näpunäiteid toitumiseks, hügieeniks ja nahahoolduseks.

Roche on farmaatsia- ja diagnostika valdkonnas üleilmne suunanäitaja, keskendudes teaduse edasiarendamisele, et parandada inimeste elusid. Ravimite ja diagnostikumide koondamine ühise katuse alla on andnud kombineeritud tugevuse ja teinud Roche’st liidri personaliseeritud tervishoiu valdkonnas. Ettevõte tegutseb enam kui 100 riigis ja andis 2018. aastal tööd rohkem kui 94 000 inimesele üle maailma. 2018. aastal investeeris Roche uurimis- ja arendustegevusse 11 miljardit Šveitsi franki ja teatas 56,8 miljardit Šveitsi frangi suurusest läbimüügist.

Hoffmann-La Roche, peakontoriga Baselis Šveitsis, on maailma suurim biotehnoloogia ettevõte, mis tegutseb peamiselt ravimite ja diagnostika valdkonnas. Alates loomisest 1896. aastal jätkab Roche otsinguid efektiivsemaks haiguste ennetamiseks, diagnoosimiseks ja raviks ning ühiskonda panustamiseks. WHO oluliste ravimite nimekirjas on 30 Roche’i ravimit. Roche’ on tunnustatud Dow Jones Sustainability Indices poolt 10 aastat järjest kui jätkusuutlikuimat ettevõtet farmaatsia-, biotehnoloogiliste- ja loodusteadusfirmade sektoris.

Roche Eesti OÜ põhitegevusalaks on ravimite registreerimine, turundamine ja hulgimüük Eestis ning kliiniliste uuringute läbiviimine. Meie missiooniks täna ja homme on luua lisaväärtust tervishoiusüsteemis, keskendudes meie teadmistele farmaatsia-ja diagnostikavaldkonnas.

Avatud on uuendatud portaal akne.ee
Kuula artiklit

Avatud on uuendatud portaal akne.ee

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099