18. aprill 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alkoholijoobes autojuhte iseloomustab kõrge düsfunktsionaalne aktiivsus ja madal MAO aktiivsus*

Kuigi Euroopas on alkoholijoobes autojuhtimine viimase 20 aasta jooksul langenud (European Transport Safety Council, 2001), jääb alkoholitarbimisega seotud liiklusõnnetuste osakaal tänaseni märkimisväärseks. Miks inimesed võtavad endale riski, juhtides autot alkoholijoobes?

Kuigi Euroopas on alkoholijoobes autojuhtimine viimase 20 aastajooksul langenud (European Transport Safety Council- 2001)- jääbalkoholitarbimisega seotud liiklusõnnetuste osakaal tänasenimärkimisväärseks. Miks inimesed võtavad endale riski- juhtidesautot alkoholijoobes?

Uuringutes on leitud- et alkoholijoobes juhtimine on seotudmadalama sotsiaal-majandusliku staatusega ja mitmete teisteliikluseeskirja eiramistega. Samuti võivad mõned isiksuseomadusednagu impulsiivsus ja elamustejanu- mida iseloomustab mõtlematus-kalduvus anda koheselt järgi oma impulssidele ja soovidele- suuremvajadus elamuste järele- mõjutada inimesi liikluses riskima.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708