18. aprill 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inglismaal ja Ameerikas proovitakse suitsetajad aidata mitmel moel

Inglismaal riiklikult pakutavatest teenustest ei ole suitsetamise vastu võitlemises eriti palju kasu, leiab kohalike tervishoiuametnike raport. Ameeriklased lubavad aga oma Medicare’i kaudu kindlustatud vanematele suitsetajatele tasuta nõustamist ning peagi ka mõnede ravimite hüvitamist.

Inglismaal riiklikult pakutavatest teenustest ei olesuitsetamise vastu võitlemises eriti palju kasu- leiab ajakirjasBritish Medical Journal avaldatud kohalike tervishoiuametnikeraport. Ameeriklased<br />lubavad aga oma Medicare’i kaudu kindlustatud vanematelesuitsetajatele tasuta nõustamist ning peagi ka mõnede ravimitehüvitamist- teatavad BBC ja Reuters.

Northumberlandi ning Tyne and Weari krahvkondade andmeteletuginedes väidab piirkonna tervishoiuvõimude meditsiinialaasedirektor dr Eugene Milne- et Briti riikliku tervishoiusüsteemiNHS abil on seal aastail 2003-2004 suudetud suitsetamist vähendadavaid 0-1-0-3 protsendi võrra.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099