2. mai 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Patsiendi omaosaluse kasv ravimiretseptide hinnas jääb varem kardetule oluliselt alla

Viimase nelja aasta jooksul on patsiendi omaosalus retseptiravimite ostmisel tõusnud vaid 5,6 protsenti.

Viimase nelja aasta jooksul on patsiendi omaosalusretseptiravimite ostmisel tõusnud vaid 5-6 protsenti.

Haigekassa statistika näitab- et kui 2001. ja 2002. aastalmaksis patsient Eesti Haigekassa ravimite loetellu kuuluvateravimite ehk enamiku retseptiravimite korral keskmiselt 30-4protsenti retsepti maksumusest- siis 2004. aastal polnud seemärkimisväärselt suurem - keskmiselt 36 protsenti (2003. aastal- 36-1 protsenti). Samas on piirhind olnud väga edukasmeede ravimihindade tõusu ohjamisel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099