16. mai 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mullu oli Eestis 69 reisilt pärit nakkushaiguse juhtu

Tervisekaitseinspektsiooni andmetel diagnoositi Eestis möödunud aastal 69 reisilt pärit nakkushaiguse juhtu. 2005. aasta nelja kuuga on aga diagnoositud 38 nakkushaigestumist nakatumisega väljaspool Eestit.

Eelmise aasta kohta on inspektsioon nakkushaigestumise kindlavõi võimaliku kohana ära toonud kokku 27 riiki Euroopast- Aasiast-Aafrikast ja Põhja-Ameerikast. Lõuna-Ameerikast ning Austraaliastja Okeaaniast pärit haigusjuhte mullu ei esinenud.

<strong>Egiptus ja Venemaa<br /></strong>Riigiti diagnoositieelmisel aastal nakatumist valdavalt ühte-kahte erinevassehaigusesse. Samas on Egiptust ja Venemaad nimetatud viie haigusepuhul ning Lätit ja Soomet võimaliku nakkuskohana neljalkorral.<br /><br />Haigusjuhtude arvult oli mullu suveräänne “liider” Egiptus 20nakkusjuhuga- neist 14 puhul oli tegemist šigelloosiga.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099