16. mai 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veri liigub uue seaduse järgi

Kui Eesti verekeskused ühtse vereteenistuse loomise idees konsensust ei saavutanud, otsustas sotsiaalministeerium 2003. aastal välja töötada uue vereseaduse eelnõu, mis tänavu 1. maist ka jõustus.

Kui Eesti verekeskused ühtse vereteenistuse loomise ideeskonsensust ei saavutanud- otsustas sotsiaalministeerium 2003.aastal välja töötada uue vereseaduse eelnõu- mis tänavu 1. maist kajõustus. Vereteenistuse kümme aastat kestnud reformi ühe viljanavõttis riigikogu 9. veebruaril 69 poolthääle ja ainsagivastuhääleta vastu vereseaduse.

Vereseadus kehtestab Euroopa Liidu direktiivide nõuetegakooskõlas olevad ühtsed vere käitlemise nõuded kõigile neljaleEestis tegutsevale regionaalsele verekeskusele - Põhja-Eestiverekeskusele- TÜKi verekeskusele- Ida-Viru keskhaiglavereteenistusele ja Pärnu haigla veretalitusele- selgitassotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Ivi Normet- kes iseosales vereseaduse eelnõu väljatöötamises.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708