30. mai 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ameerika teadlased värskendasid arusaama hüpertensiooni olemusest

USA juhtivad hüpertensioonieksperdid avalikustasid kõrgvererõhktõve uue definitsiooni, teatas Ameerika Hüpertensiooniühing ASH oma aastakonverentsil maikuus.

USA juhtivad hüpertensioonieksperdid avalikustasidkõrgvererõhktõve uue definitsiooni- teatas AmeerikaHüpertensiooniühing ASH oma aastakonverentsil maikuus. Teadlased onjõudnud seisukohale- et hüpertensiooni tuleb vererõhumõõtmiselsaadud numbrite asemel vaadelda pigem kui osa patsiendi üldisestkardiovaskulaarsest riskist.

Uue definitsiooni eesmärk on parandada viisi- mil moel arstidhüpertensiooni näevad- diagnoosivad ja ravivad- julgustades neidhaiguse peale mõtlema varem kui senises praktikas - et kokkuvõttesvähendada kõrgest vererõhust tulenevat südamehaiguste riski.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099