30. mai 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Britid otsivad innukalt kombinatsioontabletti südamehaiguste jaoks

Statiini, aspiriini ja beetablokaatori ravimkombinatsioon võib pikendada elulemust südame isheemiatõbe korral, teatavad Reuters Health ja BBC ajakirjas British Medical Journal avaldatud uuringust.

Statiini- aspiriini ja beetablokaatori ravimkombinatsioon võibpikendada elulemust südame isheemiatõbe korral- teatavad ReutersHealth ja BBC ajakirjas British Medical Journal avaldatuduuringust. AKE-inhibiitori lisamine tulemust aga ei mõjuta.

Autorid dr Julia Hippisley-Cox ja dr Carol Coupland Nottinghamiülikoolist märgivad- et tegemist on esimese nii suure japikaajalise sellelaadse uuringuga. Teadlased hindasid- kuidasmõjutavad erinevad ravimite kombinatsioonid sekundaarsespreventsioonis südame isheemiatõve patsientide suremust.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708