30. mai 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LÜHIUUDISEID

Suitsuprii klassi tiitli pälvisid 131 klassi 61-st erinevast koolist

Tervise Arengu Instituudi (TAI) eestvedamisel viidi jubakolmandat korda läbi võistlust suitsuprii klassi nimetuse eest-mille pärast kokkuvõtte tegemist on pälvinud 131 klassi 61-sterinevast Eesti koolist.<br />Võistluse eesmärk on vähendada tubakatoodete tarvitamist noorteseas ja ennetada südame-veresoonkonna haigestumist- teatas TAI omapressiteates. Sel õppeaastal algas võistlus 2004. aasta 15.septembril ja lõppes tänavu 15. mail.<br />Vastavalt juhendile pidid osalevad klassid koos klassijuhatajagakirjutama alla lepingu- milles nad kinnitasid- et vähemaltvõistluse perioodi jooksul ei kasuta nad tubakatooteid. Võistlustalustas 347 klassitäit lapsi 127-st Eesti koolist.<br />Võistlust alustanute koguarv oli ligi 8000. Detsembris tehtudvahekokkuvõtete põhjal jätkas võistlust 5381 õpilast ehk umbes kakskolmandikku alustanutest.<br />Lõppkokkuvõtte tegemise järel selgus- et Eesti suitsuprii klassitiitli on pälvinud 131 klassi 61-st koolist. Võistlusekoordinaatori Kädi Lepa sõnul suutsid jääda mittesuitsetajateks2749 õpilast ehk rohkem kui kolmandik võistlust alustanutest.<br />Kokkulepetest kinnipidamise eest loosis TAI osalevatele klassidelevälja preemiad- milleks on tasuta vaba aja veetmise võimalus Eestisuuremates veekeskustes. Loosimise tulemused avalikustati ningauhinnad anti üle 31. mail maailma tubakavabale päevale pühendatudinfopäeval sotsiaalministeeriumis.<br />Rahvusvahelise auhinna- tasuta lennukiekskursiooni ühte Euroopariiki- sai sel aastal Rumeenia.<br />Järgmine võistlusperiood suitsuvaba klassi tiili nimel algab TAIteatel 3. oktoobril ja see kestab järgmise aasta 3. märtsini.

 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099