30. mai 2005
Ainult tellijatele

Piibe Muda kaitseb homme doktorikraadi

Homme- 1. juunil kell 15 kaitseb Tartu ülikooli nõukogu saalis meditsiinidoktori kraadi Piibe Muda. Tema doktoritöö teema on “Hypertension and homocysteine: Associations between essential hypertension and homocysteine in treated and untreated hypertensive patients with and without coronary artery disease” (“Hüpertensioon ja homotsüsteiin: hüpertensiooni ja homotsüsteiini seosed ravitud ja ravimata kaasuva südame isheemiatõvega ja isheemiatõveta hüpertensiooniga patsientidel”).

TÜ kliinikumi veebilehel ära toodud doktoritöö kokkuvõttesöeldakse- et hüpertensioon on ateroskleroosi riskifaktor- samuti onsõltumatuks ateroskleroosi riskifaktoriks hüperhomotsüsteineemia.Homotsüsteiinil on ka endoteeli kahjustav toime- kusjuures see onseotud tugevnenud oksüdatiivse stressiga.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708