13. juuni 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Magnetresonantsuuringu leid alaseljavalude puhul sai täpsustatud

Taani arstid on täpsustanud- millised magnetresonantstomograafial nähtavad lülisamba nimmeosa muutused on seotud alaseljavaludega ja millistel ei ole kliinilist tähendust- vahendab MedWire News.

“Erinevate nimmeosa normist kõrvalekallete kliiniline tähenduson ebaselge-” kirjutavad vastava uuringu autorid - Per Kjaer ningkaastöötajad Lõuna-Taani ülikoolist ajakirjas Spine. Vältimatutevanuseliste muutuste ja tervistkahjustavate tagajärgedegadegeneratiivsete muutuste eristamine on autorite sõnul väljakutsearstidele.

MRT leiu ja alaseljavalude vahelise täpsema seose selgitamiseksviisid teadlased uuringu läbi 412 üle 40-aastasel isikul. Seejärelhinnati täpsemalt MRT-l nähtava leiu ja alaseljavalude vaheliseseose sagedust- diagnostilist väärtust ning seose tugevust ningjärjepidevust.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099