13. juuni 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toores kitsepiim ja puukentsefaliit

Tervisekaitseinspektsioonile on tulnud juuni algusest alates meedikutelt teave 14 puukentsefaliiti haigestunu kohta, kes said nakkuse toorest kitsepiimast. Põdejad olid ravil peamiselt Merimetsa nakkuskeskuses, kuid ka Tallinna lastehaiglas ja Tartu ülikooli kliinikumis.

Tervisekaitseinspektsioonile on tulnud juuni algusest alatesmeedikutelt teave 14 puukentsefaliiti haigestunu kohta- kes saidnakkuse toorest kitsepiimast. Põdejad olid ravil peamiseltMerimetsa nakkuskeskuses- kuid ka Tallinna lastehaiglas ja Tartuülikooli kliinikumis.

Kõik nakatunud väitsid- et pole puugilt hammustada saanud- küllaga ühendas neid asjaolu- et nad olid proovinud 7.-8. mainiTallinnas Kristiine keskuses peetud turismimessil toorestkitsepiima.<br />

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708