Terviseedendus pole moes

Tänavu ei olnud ühtegi soovijat, kes oleks tahtnud Tallinna Ülikoolis terviseedendust õppida.

Tänavu ei olnud ühtegi soovijat- kes oleks tahtnud Tallinna Ülikoolis terviseedendust õppida.<br /> Kõrghariduse baasil oleks saanud kaheaastases õppes rakendusliku sotsiaaltöö magistrikraadi terviseedenduse spetsialiseerumisega.

Tallinna Ülikooli sotsiaaltöö osakonna juhataja Anneli Niinemets selgitas- et tedagi teeb huviliste puudus murelikuks. Tahtsime avada terviseedenduse magistriõppe kava- kuid teaduskonna nõukogu soovitas selle eriala nõudlust kontrollida terviseedenduse mooduli lisamisega sotsiaaltöö erialal- rääkis Niinemets. Et sisseastujaid polnud- on sotsiaaltöö osakonnal raske argumenteerida terviseedenduse tervikõppe avamise vajadust.

Terviseedendus oli planeeritud teisele õppeaastale 16 ainepunkti ulatuses. Samuti olid olemas kokkulepped õppejõududega.

Niinemets ei osanud öelda- miks soovijaid sellisele erialale polnud. Reklaami terviseedenduse spetsialiseerumisega rakenduslikule sotsiaaltööle tehti nagu teisedki ülikoolid Eesti Päevalehe koolituslisas enne sisseastumist.

Niinemets avaldas lootust- et ehk on sellele erialale soovijaid järgmisel aastal.

Tänaseni ei õpeta Eestis ükski kool diplomeeritud terviseedendajaid.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.