12. september 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Algab väikelaste vaktsineerimine Haemophilus influenzae b vastu

Tänavu septembris algab Eestis väikelaste immuniseerimine Haemophilus influenzae b nakkuse vastu.

Tänavu septembris algab Eestis väikelaste immuniseerimine<em>Haemophilus influenzae</em> b nakkuse vastu. Nii näeb ettesotsiaalministri 2005. aasta 18. augusti määrusega nr 94 vastuvõetud täiendatud riiklik immuniseerimiskava.

<strong>Muudatused immuniseerimiskavas<br /></strong>Eelmiseimmuniseerimiskavaga võrreldes on uues kavas tehtud veel teisigimuudatusi:<br />  - vaktsineerimist tuberkuloosi vastu tehakse 1.-5.elupäeval. Selle tähtaja muutuse eesmärgiks on võimaldada imikutvaktsineerida enne sünnitusosakonnast lahkumist;<br />  - kavasse on lisatud 13-aastaste laste vaktsineerimineB-viirushepatiidi vastu riigieelarvelistest vahenditest (varemrahastati noorukite B-viirushepatiidi vastast vaktsineerimist EestiHaigekassa eelarvest);<br />  - ja nagu eespool juba kirjas- algab ka väikelastevaktsineerimine <em>Haemophilus influenzae</em> b nakkuse vastu.Selle lülitamine uude immuniseerimiskavasse vastab kaasaegsetelevaktsiinvälditavate nakkushaiguste ennetamise strateegianõuetele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708