12. september 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maailma südamepäev haarab Eestigi kaasa

Septembrikuu jooksul toimub Eesti erinevais paigus riikliku südamehaiguste ennetamise strateegia raames ja maakondlike terviseedendajate initsiatiivil hulgaliselt erinevaid ettevõtmisi- millega tähistatakse rahvusvahelist südamepäeva.

Tervise Arengu Instituut (TAI) tuletab meelde- et Eesti juhibpraegu alla 65-aastaste südamesuremuse edetabelit kogu EuroopaLiidus. Ühtlasi loodetakse- et südamepäeva ettevõtmised aitavadkallutada kaalukausi südametervislike valikute kasuks.

“Küsimusele- miks süda haigeks jääb- oskavad sageli vastata jubalasteaialapsed.<br />Ka seda- et südametervise säilitamine ja parandamine on inimeseenda kätes- teavad väga paljud-” öeldakse TAI pressiteates.“Südametervislike valikute tegemine ei ole siiski enda jaoks alatinii lihtne- kuid on teada- et just inimene ise võib enda heakstihtipeale palju rohkem teha kui näiteks üks väga heaarstirohi.”

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099