12. september 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ökonomistid lõid võimsa relva

Haiglate ökonomistid ja finantsjuhid saavad uue kuluarvestuse mudeliga muu hulgas hõlpsalt teada, kas arstid on tööga üle koormatud või kui palju ressurssi on vaja mõne uue teenuse osutamiseks.

Haiglate ökonomistid ja finantsjuhid saavad uue kuluarvestusemudeliga muu hulgas hõlpsalt teada- kas arstid on tööga ülekoormatud või kui palju ressurssi on vaja mõne uue teenuseosutamiseks.

Kaks ja pool aastat valusat tööd- nagu ütleb kulumudeli üksautoreid- haigekassa tervishoiuökonoomika osakonna juhataja MaieThetloff- on seljataga. Nüüd tuleb veel selgitada ökonomistidele jaraamatupidajatele- kuidas mudeli skeemis kulusid sisestada jakuidas neid jälgida. Esimese riigina Euroopas rakendab Eestitegevuspõhist kuluarvestust kogu riigi tervishoiusüsteemistervikuna.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099