26. september 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Diabeeti sureb maailmas rohkem inimesi kui arvatud

Arvutused diabeedist põhjustatud surmade kohta annavad alust oletada, et tegemist võib olla maailmas ühe juhtiva surmapõhjusega. 2000. a suri diabeeti ekspertide hinnangul 2,9 miljonit inimest, mis on kolm korda rohkem kui varem arvatud.

Arvutused diabeedist põhjustatud surmade kohta annavad alustoletada- et tegemist võib olla maailmas ühe juhtiva surmapõhjusega.2000. aastal suri diabeeti ekspertide hinnangul 2-9 miljonitinimest- mis on kolm korda rohkem kui varem arvatud- kirjutabReuters Health.

“Diabeet on oluline tööeas täiskasvanute surmapõhjus- seda kavaesemates riikides- kus suhkurtõbe ei peeta sageli rahvaterviseprobleemiks-” ütles vastava analüüsi koostamist korraldanud MaailmaTerviseorganisatsiooni WHO ekspert dr Gojka Roglic. Seda fakti eiarvestata Roglici tähelepanekul riiklikes ja rahvusvahelistesraportites- mida kasutatakse vahelesegamismeetodite ja ressurssidejagamise planeerimises.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099