26. september 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tal­lin­nas tu­leb pe­rears­ti­kon­kurss

Sot­siaal­mi­nis­ter vä­hen­das pe­rears­ti­ni­mis­tu­te pii­rar­vu Ees­tis, suu­ren­da­des Tal­lin­na ni­mis­tu­te ar­vu 18 võr­ra maa­kon­da­de ar­velt.

Sot­siaal­mi­nis­ter vä­hen­das pe­rears­ti­ni­mis­tu­tepii­rar­vu Ees­tis, suu­ren­da­des Tal­lin­na ni­mis­tu­te ar­vu 18võr­ra maa­kon­da­de ar­velt. 1. jaa­nua­rist 2006 on Ees­tis se­ni­se 840 ni­mis­tu ase­melülem­pii­riks 837 ni­mis­tut. Tal­lin­nas oli ni­mis­tuid juur­deva­ja pea­lin­na ela­ni­ke ar­vu kii­re kas­vu tõt­tu, mis onsuu­ren­da­nud pe­rears­ti­de koor­must. Tal­lin­na lin­na­va­lit­su­se sot­siaal- jater­vis­hoiua­me­ti peas­pet­sia­list Kül­li­ke Ka­su­ri üt­les, etpe­rears­ti­kon­kurss kuu­lu­ta­tak­se väl­ja sep­temb­ri­kuujook­sul, kui il­mub kuu­lu­tus Pos­ti­me­hes. Prae­gu onTal­lin­na ni­mis­tu­te arv täis (245) ja plaa­nis on juur­de luuaviis ni­mis­tut. 2006. aas­tast tõu­seb Tal­lin­na ni­mis­tu­te arv263ni. Ka­su­ri sõ­nul te­ki­ta­tak­se ni­mis­tuid juur­de esial­gunen­des piir­kon­da­des, kus prae­gu on vä­ga suu­red ni­mis­tud janeid tee­nin­da­vad mi­tu pe­rears­ti. Edas­pi­di ot­sus­ta­tak­sepiir­kon­na jär­gi, kus on hä­da­va­ja­lik ni­mis­tu ava­da, kus onela­mue­hi­tus ak­tiiv­ne ja kus on pe­rears­ti­del või­ma­likruu­me ren­ti­da. Ne­li ni­mis­tut saab juur­de Tar­tu­maa, Hiiu­maal jääben­di­selt ka­hek­sa ni­mis­tut ning üle­jää­nud maa­kon­da­desvä­he­neb ni­mis­tu­te arv 1–9 võr­ra, kõi­ge roh­kemIda-Vi­ru­maal. Vas­ta­valt sot­siaal­mi­nist­ri mää­ru­se­le "Pe­rears­tini­mis­tu piir­suu­rus, pe­rears­ti ni­mis­tu moo­dus­ta­mi­se,muut­mi­se ja võrd­le­mi­se alu­sed ja kord" võib prae­gu ni­mis­tusuu­rus ol­la 1200–2000 ini­mest, piir­kon­na eri­pä­rastsõl­tu­valt ka roh­kem või vä­hem. 2007. aas­tast on ka­vas ni­mis­tu piir­suu­rust vä­hen­da­da1700 ini­me­se­ni.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099