REPLIIK:

Kas Eesti arstid oskavad suhelda?

<strong>Kas Eesti arstid oskavad suhelda?</strong>

Kas arstid oskavad suhelda? Loomulikult oskavad. Iga intelligentne inimene on selleks suuteline. Arstidiplomini jõudmine on sedavõrd vaimset võimekust nõudev tulemus- et sotsiaalsed oskused peaksid kaasnema sellega iseenesestmõistetavalt.

Võime ju aga siiski küsida: kuidas? Ja mida me üldse mõistame suhtlemisoskuse all ning keda me peame heaks suhtlejaks?

Kas pole mitte nii- et tihti peetakse selleks joviaalse käitumisega ekstravertset inimest- kellele ei valmista mingeid raskusi iga inimesega “millestki juttu teha”. Selline tüüp sobib ilmselt hästi müügimeheks. Eriti kui seda “millestki”-poolt ka veidi lihvida...

Milline on aga professionaalsete suhtlemisoskustega meditsiinitöötaja?

Igaüks nõustub- et ta peaks erinema heast müügimehest. Patsiendi ootused arstile ja õele on erinevad uut autot ostva või pangalaenu taotleva kliendi ootustest oma teenindajale. Aga võib-olla siiski mitte väga palju erinevad. Ka patsient tahab- et talle sõbralikult “kõik ära räägitaks”- ka patsient tahab oma nõustajat usaldada. Jumaluke- inimese tervis ei ole ju võrreldav uue auto töökindlusega!

Arst teeb oma parima- aga vahel ei jää patsient seda uskuma.

Abistamaks arste- õdesid ja teisi meditsiinitöötajaid pakub ITK koolituskeskuski erinevaid kursusi- mis õpetavad- kuidas olla nii- et enda ning kolleegide töörõõm ei kaoks ja patsientide rahuolu kasvaks. Kursused õpetavad ennast paremini väärtustama ja oma töös  edukamad olema. Seni on kõik suhtlemistreeningutel osalejad uue suutmise ja jaksamise eest väga tänulikud olnud.

<br /><strong>INGRID RAUDVERE<br /></strong>Ida-Tallinna keskhaigla koolitusspetsialist

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.