Tal­lin­nas tu­leb pe­rears­ti­kon­kurss

Sot­siaal­mi­nis­ter vä­hen­das pe­rears­ti­ni­mis­tu­te pii­rar­vu Ees­tis, suu­ren­da­des Tal­lin­na ni­mis­tu­te ar­vu 18 võr­ra maa­kon­da­de ar­velt.

Sot­siaal­mi­nis­ter vä­hen­das pe­rears­ti­ni­mis­tu­te pii­rar­vu Ees­tis, suu­ren­da­des Tal­lin­na ni­mis­tu­te ar­vu 18 võr­ra maa­kon­da­de ar­velt.
 
1. jaa­nua­rist 2006 on Ees­tis se­ni­se 840 ni­mis­tu ase­mel ülem­pii­riks 837 ni­mis­tut. Tal­lin­nas oli ni­mis­tuid juur­de va­ja pea­lin­na ela­ni­ke ar­vu kii­re kas­vu tõt­tu, mis on suu­ren­da­nud pe­rears­ti­de koor­must.
 
Tal­lin­na lin­na­va­lit­su­se sot­siaal- ja ter­vis­hoiua­me­ti peas­pet­sia­list Kül­li­ke Ka­su­ri üt­les, et pe­rears­ti­kon­kurss kuu­lu­ta­tak­se väl­ja sep­temb­ri­kuu jook­sul, kui il­mub kuu­lu­tus Pos­ti­me­hes. Prae­gu on Tal­lin­na ni­mis­tu­te arv täis (245) ja plaa­nis on juur­de luua viis ni­mis­tut. 2006. aas­tast tõu­seb Tal­lin­na ni­mis­tu­te arv 263ni.
 
Ka­su­ri sõ­nul te­ki­ta­tak­se ni­mis­tuid juur­de esial­gu nen­des piir­kon­da­des, kus prae­gu on vä­ga suu­red ni­mis­tud ja neid tee­nin­da­vad mi­tu pe­rears­ti. Edas­pi­di ot­sus­ta­tak­se piir­kon­na jär­gi, kus on hä­da­va­ja­lik ni­mis­tu ava­da, kus on ela­mue­hi­tus ak­tiiv­ne ja kus on pe­rears­ti­del või­ma­lik ruu­me ren­ti­da.
 
Ne­li ni­mis­tut saab juur­de Tar­tu­maa, Hiiu­maal jääb en­di­selt ka­hek­sa ni­mis­tut ning üle­jää­nud maa­kon­da­des vä­he­neb ni­mis­tu­te arv 1–9 võr­ra, kõi­ge roh­kem Ida-Vi­ru­maal.
 
Vas­ta­valt sot­siaal­mi­nist­ri mää­ru­se­le "Pe­rears­ti ni­mis­tu piir­suu­rus, pe­rears­ti ni­mis­tu moo­dus­ta­mi­se, muut­mi­se ja võrd­le­mi­se alu­sed ja kord" võib prae­gu ni­mis­tu suu­rus ol­la 1200–2000 ini­mest, piir­kon­na eri­pä­rast sõl­tu­valt ka roh­kem või vä­hem.
 
2007. aas­tast on ka­vas ni­mis­tu piir­suu­rust vä­hen­da­da 1700 ini­me­se­ni.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.