10. oktoober 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Foorum võttis uurida geneetilise meditsiini

VI rahvusvahelisel geenifoorumil alateemaga “Geneetiline meditsiin – võimaluste paljusus” osalesid geeni- ja biotehnoloogia mainekad spetsialistid Belgiast, Hollandist, Austriast, Šveitsist, Saksamaalt, Suurbritanniast, Poolast, Soomest ja Eestist.

23.-24. septembrini toimus Tartus VI rahvusvaheline geenifoorum.Kahepäevasel suurüritusel alateemaga “Geneetiline meditsiin -võimaluste paljusus” osalesid geeni- ja biotehnoloogia mainekadspetsialistid Belgiast- Hollandist- Austriast- Šveitsist-Saksamaalt- Suurbritanniast- Poolast- Soomest ja Eestist.

Foorumi avasõnad lausus Eesti Biokeskuse direktor professorRichard Villems- kes pidas ka loengu kaasaegse inimesegeneetilisest ajaloost. Prof. Villemsi ettekanne põhines kindlatemitokondri ja Y-kromosoomi DNA järjestuste esinemisel maakeraerinevates piirkondades elavatel inimestel- mis võimaldab määrataka inimese väljarände marsruudi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099