24. oktoober 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kodade virvenduse risk liigjoojal suurem

Mehed, kes tarvitavad nädalas 35 või rohkem annust alkohoolseid jooke, on 45 protsendi võrra enam ohustatud kodade virvendusarütmiast.

Mehed- kes tarvitavad nädalas 35 või rohkem annust alkohoolseidjooke- on 45 protsendi võrra enam ohustatud kodadevirvendusarütmiast. Taanis läbi viidud uuring on avaldatudajakirjas Circulation.

Bostonist pärit dr Kenneth J. Mukamal ja tema kaastöölisedanalüüsisid 16 415 Copenhagen City Heart Study uuringus osalenudmehe ja naise alkoholitarvitamise seost kodade virvendusega.Alkoholi tarvitamist hindasid teadlased kuni kolme arstivisiidikäigus struktureeritud küsimustiku abil. Kodade virvenduseesinemine tehti kindlaks EKG registreerimistega ning kinnitatudandmetest hospitaliseerimiste kohta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099