24. oktoober 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome arstid ja õed jagavad edukalt tööülesandeid ümber

Katsetused panna Soome meditsiiniõed täitma rohkem seni arstide hooleks jäetud tööülesandeid on osutunud edukateks- kirjutab Mediuutiset. Tööülesannete jagamine on leevendanud personaliprobleemi ja parandanud arstiabi kättesaadavust patsientide jaoks.

Soome sotsiaal- ja tervishoiuministeeriumi sellealases raportishinnatakse 31 katseprojekti tulemusi. Nii meditsiinipersonali kuipatsientide hinnangud tööülesannete ümberjagamise kohta on olnudpositiivsed.

Projektides osalenuist rohkem kui pooled kavatsevad katsetatudpraktikat jätkata ning tubli kolmandik laiendada seda teistessegiosakondadesse. Ligi pooled plaanivad tegevust edasi arendada võialustada uue projektiga. Patsientide ravikvaliteet ei halvenenudkatsetuste käigus- ei ilmnenud ka ravivigu. Katseprojektid kestsidaastatel 2003-2004 ning haaratud oli 29tervishoiuorganisatsiooni.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099