24. oktoober 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülevaade Lõuna-Rootsi tervishoiusüsteemist

Rootslased kutsusid Eesti perearsti enda stipendiaadina tutvuma Kristianstadi ja Häsleholmi haiglaga, perearstikeskustega ja vanadekodu-hooldushaiglaga.

Septembris 2005 andis Rootsi tervishoiuamet mulle võimalusetutvuda nende tervishoiusüsteemi funktsioneerimise printsiipidega.Stipendium võimaldas külastada paljusid perearstikeskusi jahaiglaid ning andis ülevaate Rootsi meditsiinisüsteemist. Poolõppest toimus Kristianstadis- mis asub 140 km kaugusel Rootsisuuruselt kolmandast linnast Malmöst ning 650 km kauguselStockholmist.

Stipendiumifondi juht perearst Alf Nordenström leiab- et Eestija Rootsi arstid võiksid teha tihedamat koostööd omameditsiinisüsteemide arendamisel ning õppida üksteiselt saadudkogemustest. Stipendiumi antakse välja ka järgmisel aastal ningEesti arstidel on võimalik sellele kandideerida.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099