Tervishoiujuhid teritasid vaimu Pärnus

Majandusgeograaf Hardo Aasmäe loengut ootasid tervishoiujuhtide kolleegiumi liikmed möödunud kolmapäeval Pärnu haiglas peetud koosolekul suure huviga.

Majandusgeograaf Hardo Aasmäe loengut ootasid tervishoiujuhtide kolleegiumi liikmed möödunud kolmapäeval Pärnu haiglas peetud koosolekul suure huviga. Eesti Tervishoiujuhtide Kolleegiumi (ETJK) esimees Vello Ilmoja ütles- et Aasmäed esinema kutsudes tahtsid nad kolleegiumi liikmetele ja külalistele pakkuda värsket- teistmoodi mõtteviisi.

Aasmäe rääkis tulukusest ja toimekusest. Kui tulukus (kasumlikkus) on omane äriettevõttele- kes peab raha sisse tooma- siis toimekus (efektiivsus) iseloomustab näiteks tervishoiuasutusi- kelle eesmärgiks on teenuse kättesaadavus- et selle kaudu luua elamise kvaliteeti.

Aasmäe arvustas ärilise sõnavara domineerimist ühiskonnas ja tuletas meelde- et see- mida kõneleme- hakkab meid mõjutama.

Enne Aasmäed esinenud abiminister Peeter Laasik surus oma ettekandesse peaaegu kõik tervishoiuvaldkonna teemad- millega ministeerium lähiajal tegeleb. Laasik ütles- et ministeerium on püüdnud tervishoius stabiilsust saavutada (näiteks kinnitus- et haiglavõrgu arengukavas olevad haiglad jäävad alles)- kuid probleem on poliitilisel tasandil.

Samuti kutsus Laasik tervishoiujuhte endalt regulaarselt küsima: mida olen teinud- et selles piirkonnas oleks inimestel parem tervis? “Mõtteviisi muutus peab tulema tervishoiutöötajatelt-” viitas Laasik tervisetööle.

Kolmanda esinejana rääkis Saskatchewani ülikooli professor- Eesti tervishoiujuhte koolitav dr Rein Lepnurm sellest- kus on tervishoius vaja ettevõtmist ja kus ettevaatust.

Tervishoiujuhid esitasid esinejatele palju küsimusi. Järgnenud elava arutelu pidi kolleegiumi esimees ajakava piirangu tõttu paraku katkestama- misjärel mindi Pärnu haigla juhi Urmas Sule kannul haiglaga tutvuma.

HTI Labori direktor Jüri Laasik sai seminaril kätte tervishoiujuhtide sertifitseerimistunnistuse koos ETJK kiituskirjaga “eriti heade teadmiste ja loova mõtte üles näitamise eest tervishoiujuhtide sertifitseerimiseksameil” aprillis ja oktoobris 2005.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.