21. november 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

10 tänavust kuud nakkushaiguste osas

Valitsuse määrus näeb ette- et meedikutel tuleb Tervisekaitseinspektsiooni (TKI) kohalikke asutusi teavitada 61 nakkushaigusest- lisaks ka neist- mis on harva esinevad või uuesti ilmunud (nt äge lõtv halvatus- siberi katk jne).

Enamiku haiguste kohta tuleb teave edastada 24 tunni jooksulpärast diagnoosi selgumist- mõnede haiguste kohta kohe- mõnedekohta aga kord nädalas. Viimaste hulka kuuluvad (oktoobri algusestmaikuu lõpuni) gripp ja teised ülemiste hingamisteede ägedadnakkushaigused.

<strong>Gripi diagnoos täpsemaks<br /></strong>Gripi ja teisterespiratoorsete haiguste kohta on TKI tänavu arstidelt andmeidsaanud kuus nädalat. Võrreldes varasemate aastatega on seisenam-vähem sama- ehk isegi pisut vähenemise suunas. Näiteks 7.-13.novembrini jõudis haigestumine 4194 juhuni- mullu samal ajal olisee arv 4251.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708