21. november 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Siseministeerium digitaliseerib Eestis koostatud perekonnaseisuaktid

Siseministeerium digiteerib 2007. aasta lõpuks alates 1926. aastast Eestis koostatud perekonnaseisuaktid ehk sündi- surma- abielu ja abielulahutust tõendavad dokumendid- teatas siseministeeriumi pressinõunik Jaana Aduson.

Tegemist on seni ühe ulatuslikuma digiteerimisprojektiga Eestis-mille käigus luuakse rahvastikuregistrisse perekonnaseisutoimingutemenetlusregister ja lisatakse perekonnaseisuaktide elektroonilisedpildid. Registri loomisel kasutatakse struktuuritoetuste raha.Vajaliku riist- ja tarkvara tarnib AS Andmevara.

Elektroonilisele kujule viiakse kokku umbes 4-3 miljonitperekonnaseisuakti. Perekonnaseisuakte arhiveeritakse praegumaavalitsuste perearhiivides raamatutesse köidetuna.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099