21. november 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vähiregistril läheb raisku veel üks aasta andmeteta

Kuigi sotsiaalministeerium teadis juba 2001. aastal, et vähiregistril tuleb õiguslik takistus arstlike surmatõendite andmebaasi kasutamisel, laheneb olukord alles alates 2007. aastast riikliku surma põhjuste registri avamisega.

Kuigi sotsiaalministeerium teadis juba 2001. aastal- etvähiregistril tuleb õiguslik takistus arstlike surmatõenditeandmebaasi kasutamisel- laheneb olukord alles alates 2007. aastastriikliku surma põhjuste registri avamisega.

Eesti Vähiregistri juhataja Tiiu Aareleid vastasMeditsiiniuudistele kolmekordse “ei”-ga- sest vähiregister ei saaalates 2001. aastast välja antud surmatõendite infot (puudubõiguslik alus)- vähiregister ei saa ikka veel osaledarahvusvahelistes uuringutes (Euroopa vähielulemus- Vähk viielkontinendil) ning Eesti arstid ei saa ikka veel tagasisidenavähiregistri statistikat ega trende.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708