5. detsember 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ameeriklased uurivad rinnavähi riskifaktoreid

Enne menopausi tõstavad rinnavähi tekkeriski mitmed faktorid- mis on seotud esmase rasedusega- lapse suurema sünnikaaluga- lühema gestatsiooniajaga ja naise vanusega- teatab Medscape uuematest uuringutulemustest.

Harvardi teadlane Janet Rich-Edwards rääkis hiljuti Torontospeetud konverentsil meditsiiniõdede terviseuuringu (Nurses HealthStudy II) andmete analüüsil saadud tulemustest.

Rich-Edwardsi kinnitusel tõuseb rinnavähi tekkerisk tulevikus 16protsendi võrra iga kilogrammi lapse sünnikaalu kohta- kui nainesünnitab esimese lapse 24 aasta vanuses. Tegemist on keskmisevanusega- mil Ameerika naised esimese lapse saavad. Selleskianalüüsis oli näha- et rinnavähi tekkerisk on suurem neil naistel-kes esimese lapse sündides on vanemad.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708