5. detsember 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Patsiendid ja tervishoiutöötajad suhtuvad diabeeti erinevalt

Ülemaailmsel diabeedipäeval avaldatud küsitluse järgi tunneb mõnda diabeetikut isiklikult 80 protsenti inimestest. Ravimifirma sanofi-aventis pressiteate järgi vastas küsitlusele SHARED (Survey comparing Healthcare professionals and patients to Assess REal perceptions on Diabetes issues) üle 12 000 inimese Euroopas ja Ameerikas.

<strong>Uuring seitsmes riigis<br /></strong>2005. aastajuulis-augustis küsitleti telefoni ja interneti teeldiabeedispetsialiste- üldarste- meditsiiniõdesid- suhkruhaigeid jamuid inimesi Prantsusmaalt- Saksamaalt- Hollandist- Hispaaniast-Rootsist- Suurbritanniast ja USAst.

Diabeetikutel oli suhkurtõbi diagnoositud keskmiselt 14 (1.tüüp) ja seitse (2. tüüp) aastat tagasi.<br />Küsitlusest tuli välja- kui palju võib erineda arstide japatsientide suhtumine haigusesse ja selle ravisse.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099