5. detsember 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suurbritannia õdedel ja apteekritel retseptide kirjutamisel vabamad käed

Suurbritannia tervishoiuministeerium teatas novembri keskel valitsuse otsusest, millega laiendatakse meditsiiniõdede ja apteekrite õigusi määrata patsientidele retseptiravimeid. Suuremate briti ajalehtede teatel on paljud arstid aga otsuse hukka mõistnud, nimetades seda ohtlikuks.

Suurbritannia tervishoiuministeerium teatas novembri keskelvalitsuse otsusest- millega laiendatakse meditsiiniõdede jaapteekrite õigusi määrata patsientidele retseptiravimeid. Suurematebriti ajalehtede teatel on paljud arstid aga otsuse hukka mõistnud-nimetades seda ohtlikuks.

2006. aasta kevadest võivad retsepti väljakirjutamise õigusegameditsiiniõed ja farmatseudid määrata patsiendile kõiki ravimeid-välja arvatud neid- mille väljakirjutamine kuulub eraldijärelevalve alla.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708