19. detsember 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arengupuudega eakal vähe spordivõimalusi

Vanemad arengupuudega soomlased ei tegele tervisespordiga piisavalt- kirjutab Mediuutiset.

Arengupuudega inimeste füüsiline jõudlus ja tervis on sagelikehv. Nad liiguvad ringi keskmiselt vähem kui teised inimesed- kasiis- kui neil ei ole selleks füüsilisi takistusi. Põduraks jäämineohustabki neid varem kui teisi. Siiski tegeleb vaid iga neljaseakamatest tervisespordi või võimlemisega soovitatud määral ehkvähemalt pool tundi päevas- selgub arengupuuetega seotud oskusteabeja koostööga tegeleva ühenduse Kehitysvammaliitto aruandest.

Küsitlusele vastanud teenuseosutajad pidasid vananevatelearengupuudega inimestele suunatud teenuseid ebapiisavateks. Enamikolid seda meelt- et teavet arengupuudega inimeste vananemisestoleks tarvis rohkem.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099